Hoofdkussens

 

Keuze materiaal?

Voor een zacht en luchtig komfort kiest men het best een met dons gevuld kussen. Verkiest men echter een steunend kussen dan opteert men beter voor een latex kussen of een traagschuim kussen. Een synthetisch kussen is ook een zacht kussen maar vooral wasbaar en nodig bij allergieën aan bvb huisstofmijt.

Vergelijken?

De keuze van een hoofdkussen is heel persoonlijk. In onze toonzalen kunt u de volledige collectie komen vergelijken. Neem hiervoor zeker uw tijd en kom langdurig proefliggen. Nog niet overtuigd? Sommige fabrikanten ( Plumka, Lattoflex, Kreamat) voorzien ons van testkussens die u, na het geven van een waarborg, een paar nachten thuis mag uit proberen.

Afmetingen

Hoofdkussens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. De meest courante maat is 60x60cm maar ook op 40x60cm en 50x70cm zijn vele hoofdkussens te verkrijgen. Ergonomische kussens zijn eerder rechthoekig dan vierkantig. Sommige fabrikanten  maken speciale slopen voor afwijkende afmetingen en/of vormen.

Onderhoud

Synthetische hoofdkussens kunnen kompleet gewassen worden en zijn dus aangewezen bij allergieën (bvb aan huisstofmijt). Voor de andere kussens kan men een wasbare moltonsloop gebruiken die samen met het andere beddengoed gewassen kan worden. Een kussen is na 3 à 4 jaar gebruik aan vervanging toe.

happy dreamer

 

SLAAPCOMFORT