Lattenbodem

lattenbodemEen lattenbodem bestaat uit een houten of metalen frame met daarin latten die kunnen veren en soms ook kantelen. De latten zijn gemaakt van hout, glasvezel of een combinatie van materialen en worden onder druk opgespannen in het frame.

Het aantal latten per lattenbodem kan nogal verschillen: van 14 tot meer dan het dubbele. Uiteraard beïnvloedt dat ook de breedte en de dikte van de latten. Verder kunnen ook kromming, veerkracht of gewoon kleur verschillen, en soms zitten er zelfs meerdere soorten latten in één bodem: zachtere latten aan de schouders en regelbare, verstevigde latten in de middenzone van je lichaam

Uit het aantal latten, kleur, materiaal, dikte en meer van dat soort dingen kun je onmogelijk conclusies trekken over de kwaliteit en het ligcomfort van de lattenbodem. Er is wel een gouden regel voor de conformiteit : een goede lattenbodem garandeert een ze hoog mogelijke veerkracht over het volledige ligoppervlak. Lig je op de zijkant van je bed, dan zal een goede lattenbodem dus ook hier enige veerkracht garanderen.

www.lattoflex.be

http://www.recorbedding.be/content.php?hmID=10&smID=51&ssmID=130

 

 

 

SLAAPCOMFORT