Hoofdkussens

Nekklachten

Een belangrijke voorwaarde voor en gezonde nachtrust is een kwalitatief slaapsysteem.  En dat bestaat niet alleen uit een aangepaste bodem en matras, maar ook uit een hoofdkussen dat bij u past.  Iedere slaper heeft een eigen slaapprofiel en kiest dus beter een hoofdkussen dat hierop is afgestemd.  Afhankelijk van uw slaaphouding, de hardheid van uw matras, de behoefte aan een extra neksteun, een vormvast kussen of niet …   is er voor iedereen een individuele keuze van een geschikt hoofdkussen.

Reeds enkele jaren bieden wij onze klanten de mogelijkheid om op het eigen systeem, thuis dus, een hoofdkussen te testen.  Indien u, ondanks ons advies, dus niet volledig overtuigd bent van uw hoofdkussen, kan u vrijblijvend gebruik ma

Keuze materiaal

Voor een zacht en luchtig komfort kiest men het best een met dons gevuld kussen. Verkiest men echter een steunend kussen dan opteert men beter voor een latex kussen of een traagschuim kussen. Een synthetisch kussen is ook een zacht kussen maar vooral wasbaar en nodig bij allergieën aan bvb huisstofmijt.

Vergelijken

De keuze van een hoofdkussen is heel persoonlijk. In onze toonzalen kunt u de volledige collectie komen vergelijken. Neem hiervoor zeker uw tijd en kom langdurig proefliggen. Nog niet overtuigd? Sommige fabrikanten ( Plumka, Lattoflex, Kreamat) voorzien ons van testkussens die u, na het geven van een waarborg, een paar nachten thuis mag uit proberen.

Afmetingen

Hoofdkussens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. De meest courante maat is 60x60cm maar ook op 40x60cm en 50x70cm zijn vele hoofdkussens te verkrijgen. Ergonomische kussens zijn eerder rechthoekig dan vierkantig. Sommige fabrikanten  maken speciale slopen voor afwijkende afmetingen en/of vormen.

Onderhoud

Synthetische hoofdkussens kunnen kompleet gewassen worden en zijn dus aangewezen bij allergieën (bvb aan huisstofmijt). Voor de andere kussens kan men een wasbare moltonsloop gebruiken die samen met het andere beddengoed gewassen kan worden. Een kussen is na 3 à 4 jaar gebruik aan vervanging toe.

happy dreamer

SLAAPCOMFORT